1/2 kg jablek
| 1 kg brambor
| 3 lžíce polohrubé mouky
| 1/2 l mléka
| 2 vejce
| 3 lžíce oleje
| 2 cibule
| sůl
| dle chuti skořice mletá
| moučkový cukr
Postup přípravy receptu Jabkanec:
Jablka omytá, oloupaná, zbavená jadřinců nakrájíme na čtvrtky a opečeme na pekáči nebo v misce. Oškrábané brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu a promícháme s moukou, vejci a nadrobno pokrájenou cibulkou.
Vypracované bramborové těsto rozestřeme na opečená jablka a v troubě asi hodinu pomalu pečeme do vytvoření kůrky na povrchu.
Sypeme cukrem a skořicí a podáváme teplé.
Fotky receptu Jabkanec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!