Použité suroviny receptu Jablečné hnětinky se skořicovým cukrem:
800 g brambor
| 150 g hladké mouky
| 80 g hrubé mouky
| 1 vejce
| dle chuti: sůl
| dle chuti: skořice a cukr
| dle potřeby: máslo na pomaštění
Postup přípravy receptu Jablečné hnětinky se skořicovým cukrem:
Brambory uvaříme ve slupce (takto připravené jsou bohatší na vitamíny a minerální látky) a necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, hladkou mouku, sůl a vypracujeme těsto. Rozválíme ho a vykrájíme stejné placky (ideálním pomocníkem je pomoučněná sklenička). Na jednu polovinu placek dáme nastrouhaná jablka, posypeme je cukrem a skořicí a přiložíme druhou placku. Okraje pečlivě přimáčkneme, případně je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Lépe drží pohromadě a šťáva z jablek nebude unikat. Placky upečem dozlatova po obou stranách. Upečené placky omastíme máslem a zasypeme zbylým skořicovým cukrem.
Fotky receptu Jablečné hnětinky se skořicovým cukrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!