Použité suroviny receptu Jablečno-pudinkový štrůdl:
1 listové těsto, nebo jakékoliv těsto na štrůdl
| 5 jablek
| 3 lžíce krystalového cukru
| 1 lžíce skořice
| 1 vanilkový pudink
| 1 bílek na potření
| tuk na vymazání plechu
| strouhanka
Postup přípravy receptu Jablečno-pudinkový štrůdl:
Nejprve si připravíme náplň. Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců a najemno nastrouháme do misky. Přidáme cukr, skořici a vanilkový pudink a dobře zamícháme.
Z těsta si vyválíme tenkou placku, kterou jemně posypeme strouhankou. Doprostřed dáme náplň a okraje těsta přehneme - nerolujeme.
Dáme na vymazaný plech a závin potřeme bílkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do růžova.