Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablečný koláč s želé:
na ozdobu: šlehačka
| 1 balíček vanilkový cukr
| náplň 1:
| 2 lžíce cukr moučka
| 1 ks smetanový pudink
| 350 ml mléko
| náplň 2:
| 750 g jablko
| 250 ml bílé víno
| 2 lžíce cukr krupice
| 2 lžičky skořice
| poleva:
| 1/2 balíčku dortové čiré želé
| 250 ml šťáva z jablek
| 1 lžíce cukr krupice
| těsto: 1/2 balíčku prášek do pečiva
| 3 lžíce cukr krupice
| 250 g polohrubá mouka
| 50 ml mléko
| 1 kostka tvaroh, 5 lžic oleje
Postup přípravy receptu Jablečný koláč s želé:
Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánev nalijeme víno, přidáme cukr i jablka a 10 minut je vaříme. Potom je scedíme a necháme vychladnout.
Tvaroh smícháme s mlékem, olejem a cukrem. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přimícháme k tvarohové směsi a dobře spojíme. Těsto natřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, kterým potřeme upečený korpus. Na něj naskládáme jablka a posypeme skořicí.
Odměříme si 250 ml vinné šťávy z jablek (nebo doplníme vínem), rozmícháme v ní dortové želé i cukr a svaříme. Necháme za občasného míchání trochu zchladnout. Koláč polijeme želé a necháme ztuhnout.
Podle chuti pocukrujeme, můžeme ozdobit i šlehačkou.
Fotky receptu Jablečný koláč s želé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!