Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 15.05. 2021
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jablečný smetanový dort

fotka Jablečný smetanový dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Jablečný smetanový dort:

Těsto:  | 100 g polohrubé mouky  | 25 g Gustin – jemný kukuřičný škrob  | 1/2 bal. kypřicího pr. do pečiva  | 100 g cukru  | 1 bal. vanilínového cukru  | 1 špetka soli  | 3 vejce  | 125 g měkkého másla nebo Hery  | Náplň:  | 500 g jablek  | 200 ml jablečného džusu  | 100 ml bílého vína  | 50-75 g cukru (podle kyselosti jablek)  | 1 bal. pudingu s vanilkovou příchutí  | 250 ml smetany ke šlehání  | 1 bal. Smeta-fix

Postup přípravy receptu Jablečný smetanový dort:

1. V míse smícháme mouku, Gustin a Kypřicí prášek, pak přidáme zbylé suroviny a vše promícháme elektrickým mixérem (hnětací metly) nejprve krátce na nejnižším stupni, pak 2 minuty na nejvyšším stupni - až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem (prům. 24 cm), uhladíme a dáme péct:
Horní a spodní ohřev: cca 180°C (předehřátá trouba)
Horký vzduch: cca 160°C (předehřátá trouba)
Plyn: cca stup. 3 (předehřátá trouba)
Doba pečení: 30 min
Po upečení necháme korpus vychladnout.
2. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřinec a nahrubo nastrouháme. Puding rozmícháme s cukrem v 6 PL džusu. Zbylý džus a víno přivedeme s jablky k varu. Pak k jablkům vmícháme rozmíchaný puding a znovu necháme za stálého míchání přejít varem.
3. U korpusu uvolníme okraj formy, vyndáme ho na kuchyňskou mřížku a podélně rozkrojíme na tři tenké placky. Jednu vrstvu korpusu dáme na talíř a kolem ní upevníme očištěný okraj dortové formy. Na korpus nalijeme jablečnou náplň, uhladíme a zakryjeme druhou vrstvou korpusu. Necháme vychladnout.
4. Šlehačku ušleháme s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem. Šlehačkou potřeme dort (na druhý korpus) a nahoru dáme poslední vrstvu korpusu. Dáme na cca 2 hodiny do lednice. Před vyndáním dortu z formy uvolníme okraj formy vlhkým nožem.
TIP: Dort můžeme posypat opraženými plátky mandlí.


Fotky receptu Jablečný smetanový dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablečný smetanový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !