4 voňavá jablka
| 3 lžíce másla
| 1/2 lžičky skořice
| 200 gr dobře vychlazené Ramy Cremefine ke šlehání
| 1 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Jablíčka s karamelem:
Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců. Poté je nakrájíme na tenké plátky. Troubu rozehřejeme na 220°C. Plochou formu vymažeme 1 lžící másla a položíme do ní jablka, posypeme cukrem smíchaný se skořicí a obložíme plátky zbylého másla. Pečeme v troubě asi 15 minut, až je cukr oříškově hnědý a zkaramelizovaný. Z Ramy Cremefine s moučkovým cukrem ušleháme šlehačku, jablka podáváme horká s ušlehanou Ramou.
Fotky receptu Jablíčka s karamelem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!