Vložil: | admin |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablkový dort:
750 g očištěných jablek bez jádřinců, ale se slupkou
| 600 ml vody
| 200 g krupicového cukru
| 20 g vanilk. cukru
| 2 lžičky mleté skořice
| 2 hřebíčky, čerstvě natlučené
| 2 citróny
| 220 g dětských piškotů
| 2 vanilk.pudingy
| 80 g sušených brusinek nebo rybízu čerstvého či mraženého
| 200 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Jablkový dort:
Dno velké dortové formy vyložíme piškoty, jablka nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou a povaříme je cca 10 minut se 400 ml vody, cukrem, skořicí, hřebíčkem, citr. kůrou i šťávou.
Po 10 min. zmírníme příkon tepla, do jablkové směsi vlijeme ve 200 ml studené vody rozmíchané vanilk. pudingy a za stálého míchání dvě minuty povaříme. Hmota nám rychle zhoustne, ihned její polovinu nalijeme na piškoty, uhladíme, rozložíme druhou část piškotů a dolijeme zbytkem jablkového těsta. Dort sklepneme a poklademe předem omytými sušenými brusinkami či rybízem, necháme slespoň 8 hodin ztuhnout a proležet v lednici. Podáváme se zakysanou smetanou.
Fotky receptu Jablkový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!