Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.02. 2025
Dnes má svátek Blažej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablkový ořechový dort

fotka Jablkový ořechový dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Jablkový ořechový dort:

6 vajec  | 300 g práškového cukru  | 20 g kakaa  | 250 g strouhaných jablek  | 150 g ořechů  | 100 g hrubé mouky  | 1/2 balíčku prášku do pečiva  | Nádivka:  | 1/2 dl mléka  | 200 g krystálového cukru  | 20 g kakaa  | 200 g másla

Postup přípravy receptu Jablkový ořechový dort:

Žloutky s práškovým cukrem mícháme do zpěnění. Přidáme kakao, strouhaná jablka, mleté ořechy a všechno zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který s moukou, v níž jsme rozmíchali prášek do pečiva, opatrně přimícháme k těstu. Těsto nalejeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy, vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme. Upečený a chladný dort v půli rozřízneme a naplníme nádivkou, kterou potřeme povrch i boky. Nakonec dort posypeme strouhanou čokoládou a libovolně ozdobíme.

Nádivka: V mléce rozmícháme cukr, kakao, máslo a za stálého míchání vaříme. Po uvaření necháme nádivku vychladnout.


Fotky receptu Jablkový ořechový dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablkový ořechový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !