8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablšpek

fotka Jablšpek
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Jablšpek:

1 listové těsto  | 50 g tuku na smažení  | 100 g anglické slaniny  | 2 rajská jablíčka  | 1 cibule  | 1 velké sladké jablko pokrájené na plátky  |  trochu pepře nebo oregana  |  sůl  |  vejce

Postup přípravy receptu Jablšpek:

Těsto vyválíme do tenka, z plátu vykrájíme kolečka podle čajového talířku a položíme je na tukem vymazaný plech. Na pánvi rozpálíme tuk a anglickou slaninu opečeme dozlatova. Pak přidáme čtvrtky rajčat, nakrájenou cibuli, pokrájené jablko, okořeníme a společně podusíme 2 - 3 minuty. Směs necháme vychladnout a pak ji klademe doprostřed těstových koleček. Do každého stačí jedna polévková lžíce té voňavé hmoty. Kraje koleček potřeme vodou a ze tří stran k sobě stiskneme tak, že vznikne pyramida, jejíž vrchní styčné body opět důkladně stiskneme k sobě. Čtyři pyramidy potřeme rozkloktaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě 30 - 35 minut.Hotový jablšpek podáváme za tepla zdobený čepičkou z petrželky a doplňujeme hlávkovým salátem nebo ředkvičkami. Chutná znamenitě.




Fotky receptu Jablšpek:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablšpek
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !