Použité suroviny receptu Jahodová huspenina s vínem:
kousek skořice
| 500 ml červeného vína
| 5 hřebíčků
| 200 g škrobové moučky
| 1,5 kg jahod
| 100 g třtinového cukru
| 1 lžička citr. kůry
| 150 g cukru krystal
Postup přípravy receptu Jahodová huspenina s vínem:
Jahody nasekáme. Asi kilo jahod nasekáme nadrobno nebo propasírujeme hrubým sítem. Zbylé jahody nasekáme na větší kousky.
Stranou si dáme asi skleničku vína. Zbylé víno svaříme s oběma cukry, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Asi 10 minut povaříme a víno přecedíme. Dáme jej opět vařit. Do vroucí tekutiny přidáme jahody a krátce povaříme. Ve zbylém víně rozmícháme škrobovou moučku, vlijeme do vína s jahodami a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pak hmotu odstavíme.
Zbylé jahody ocukrujeme a vložíme do hrnce s vínem. Formu na srnčí hřbet vypláchneme ledovou vodou a vlijeme do ní jahodovou tlačenku. Formu s huspeninou uložíme na chladné místo a necháme ztuhnout.
Ztuhlou jahodou huspeninu vyklopíme a podáváme s vanilkovým krémem a šlehačkou. Zdobíme čerstvými jahodami.
Fotky receptu Jahodová huspenina s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!