Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodová mousse:
800 g jahod
| 5 plátků bílé želatiny
| 5 ks žloutků
| 160 g cukru
| 125 ml šery
| 250 ml smetany
| 4 ks pomeranče
| 2 lžíce pomerančového likéru
| meduňka a skořice na ozdobu
Postup přípravy receptu Jahodová mousse:
300 g jahod rozmixujeme na pyré. Namočíme želatinu. Žloutky a 100 g cukru šleháme v misce v horké vodní lázni, až krém zhoustne. V ledové vodní lázni necháme vychladnout. Jahodové pyré zalijeme šery a vmícháme do žloutkové pěny. Vymačkáme želatinu, rozpustíme, zapracujeme do krému. Pak vmícháme našlehanou smetanu a na 4 hodiny uložíme do chladničky. Zbytek jahod nakrájíme na kousky. Oloupeme pomeranče a vykrájíme filetky. Ovoce rovnáme na talířky a posypeme zbývajícím moučkovým cukrem. Pokapeme pomerančovým likérem a necháme chvilku stát. Pomocí dvou lžic vykrájíme z pěny nočky a položíme je na ovoce. Ozdobíme lístkem meduňky a poprášíme skořicí.
Fotky receptu Jahodová mousse:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!