75 cl polosuchého růžového vína
| 125 g cukru
| 4 lžíce šťávy z pomeranče
| kousek pomerančové kůry
| 6 ks dalších kousků na ozdobu
| 400 g jahod
Postup přípravy receptu Jahodová polévka:
Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, šťávu a pomerančovou kůru. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Odstraníme z ohně, dáme do mísy a necháme na pár hodin vychladnout. Jahody zbavíme stopek, nakrájíme na půlky a přidáme do vychladlé polévky. Polévku rozdělíme do 6 misek (talířů) a ozdobíme každou porci kouskem pomerančové kůry a podáváme.
Fotky receptu Jahodová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!