Použité suroviny receptu Jahodová roláda s Malibu krémem:
5 plátků želatina
| 8 ks žloutek
| 300 g čerstvé jahody
| 2 dl smetana
| 1 dl malibu
| 50 g cukr moučka
| 150 g cukr
| 60 g polohrubá mouka
| 2 dl mléko
| 150 g jahodová marmeláda
| 3 ks bílek
Postup přípravy receptu Jahodová roláda s Malibu krémem:
Polovinu žloutků se třemi lžícemi cukru utřeme do pěny. Bílky se lžící cukru ušleháme na tuhý sníh a s moukou a se žloutky opatrně promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem a piškotovou směs na něj natřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 6 - 8 minut. Upečené těsto vyklopíme na utěrku, stáhneme papír. Hned potřeme marmeládou a zavineme. Přikryjeme ji a necháme odpočívat.
V kastrůlku si namočíme želatinu. Zbylé žloutky utřeme do pěny. Mléko přivedeme k varu, vmícháme žloutky. Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplém mléce a propasírujeme přes sítko. Smetanu s cukrem vyšleháme a opatrně smícháme s malibu krémem.
Roládu nakrájíme, vyložíme formu a střídavě přidáváme krém a jahody. Krém nám musí zůstat nahoře jako poslední. Nakrájenu roládu přikryjeme a nacháme v lednici ztuhnout.
Fotky receptu Jahodová roláda s Malibu krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!