Použité suroviny receptu Jahodová zmrzlina se smetanou:
500 g jahod
| 2-3 lžíce cukru (podle chuti)
| Na žloutkový krém:
| 10 žloutků
| 175 g cukru
| 250 g smetany
| šťáva z poloviny citrónu
Postup přípravy receptu Jahodová zmrzlina se smetanou:
Jahody nahrubo nakrájíme a posypeme několika lžícemi cukru a rozmixujeme. Neuděláme z nich hladkou tekutinu, ale spíš kaši s malými kousky. Žloutky smícháme v jiném rendlíku s cukrem a přimícháme smetanu. Rendlík postavíme na mírný oheň nebo lépe nad vroucí vodu nebo do vodní lázně a za neustálého míchání opatrně směs prohřejeme. Stále mícháme až směs zhoustne (jen mírně) na žloutkový krém. Když krém vychladne, vmícháme rozmixované jahody a ještě nezapomene přidat šťávu z poloviny citrónu. Směs nalijeme do plastové krabice a vložíme do mrazáku, ještě v průběhu ochlazování dvakrát promícháme.
Fotky receptu Jahodová zmrzlina se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!