300 g másla
| 1 vanilka
| 300 g krystalového cukru
| 5 vajec
| 300 g hladké mouky
| 3 lžičky prášku do pečiva
| 200 ml mléka
| 1 lžíce kakaa
| 380 g jahod /kompot/
| 6 plátků želatiny
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 500 g tvarohu
| 500 g mascarpone
| 250 g bílé čokolády
| 125 g tmavé čokolády
Postup přípravy receptu Jahodové dunajské vlny:
Máslo, vanilku a 225 g krystalového cukru vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vejce, mouku, kypřící prášek a 100 ml mléka. Polovinu těsta dáme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Do druhé poloviny přimícháme kakao a vylijeme na světlé těsto. Vidličkou uděláme mramorový vzor. Poklademe 200 g ropůlených jahod. Pečeme 25-30 minut.
Želatinu namočíme do studené vody. Citrónovou šťávu, 100 g jahod a 75 g cukru rozmixujeme, mascarpone, tvaroh a 100 ml mléka vymícháme.
Upečený koláč necháme vychladnout.
Jahodové pyré smícháme s tvarohodou směsí a rozpuštěnou želatinou. Krémem potřeme koláč a necháme ztuhnout. Obě čokolády zvlášť rozpustíme a naneseme na koláč, vidličkou vytvoříme na polevě vlnky. Zbylými jahodami koláč ozdobíme a podáváme.
Fotky receptu Jahodové dunajské vlny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!