4 vejce
| 250 g měkkého tvarohu
| 140 g cukru krupice
| 2 lžíce oleje
| 150 g hladké mouky
| 500 ml smetany na šlehání
| 2 vanilkové cukry
| 130 g močkového cukru
| 2 sáčky želatinové ztužovače
| 1 plechovka-425ml jahodového kompotu
| kakaový prášek
Postup přípravy receptu Jahodové kostky:
Do misky dáme celá vejce, cukr a ušleháme hustou světlou pěnu. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 8 minut při 200°C. Necháme vychladnout.
Náplň: z kompotu odlijeme 200 ml šťávy a dáme bokem. Jahody vidličkou rozmačkáme a se zbytkem šťávy přidáme k tvarohu s cukrem. Rozšleháme na hladkou hmotu. Smetany ušleháme dotuha. Do odlité kompotové šťávy nasypeme oba ztužovače, ruční metličkou dobře rozšleháme a vlijeme k jahodovému tvarohu. Všechno společně důkladně rozšleháme (nejlépe ručním elektrickým šlehačem) a vařečkou vmícháme ušlehanou smetanu. Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý piškot. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí nakrájíme a lehce poprášíme kakaovým práškem. Před konzumací můžeme přizdobit šlehačkou.
Fotky receptu Jahodové kostky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!