Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 27.01. 2025
Dnes má svátek Ingrid
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jahodové trifle

fotka Jahodové trifle
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Jahodové trifle:

1/2 kg jahod  | 1/2 l mléka  | 8 ks podlouhlých cukrářských piškotů  | 1ks sáček vanilkového pudinku  | 1dcl sladšího červeného vína  | 6 lžic cukru  | 3 ks žloutky

Postup přípravy receptu Jahodové trifle:

Víno vlijeme do kastrolku, přidáme 3 lžíce cukru a uvedeme k varu. Přidáme asi třetinu (150-200 g) jahod, nakrájených na malé kousky, rozvaříme a necháme zchladnout.
Z mléka, zbylého cukru (2-3 lžíce) a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, do kterého postupně a rychle (aby se nesrazily) zašleháme žloutky. Šleháme ještě nejméně minutu. Potom necháme vychladnout za občasného promíchání.
Připravíme si čtyři poháry, do nichž rozdělíme polovinu pokrájených čerstvých jahod, přelijeme polovinou jahod rozvařených s vínem, posypeme polovinou rozmělněných piškotů (vložíme je do mikrotenového sáčku a několikrát převálcujeme válečkem, nebo rozdrtíme paličkou na maso) a navrstvíme polovinu pudinkového krému. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří pudinkový krém.
Jahodové trifle dáme chladit.


Fotky receptu Jahodové trifle:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jahodové trifle
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !