Postup přípravy receptu Jahodové trifle:
Víno vlijeme do kastrolku, přidáme 3 lžíce cukru a uvedeme k varu. Přidáme asi třetinu (150-200 g) jahod, nakrájených na malé kousky, rozvaříme a necháme zchladnout.
Z mléka, zbylého cukru (2-3 lžíce) a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, do kterého postupně a rychle (aby se nesrazily) zašleháme žloutky. Šleháme ještě nejméně minutu. Potom necháme vychladnout za občasného promíchání.
Připravíme si čtyři poháry, do nichž rozdělíme polovinu pokrájených čerstvých jahod, přelijeme polovinou jahod rozvařených s vínem, posypeme polovinou rozmělněných piškotů (vložíme je do mikrotenového sáčku a několikrát převálcujeme válečkem, nebo rozdrtíme paličkou na maso) a navrstvíme polovinu pudinkového krému. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří pudinkový krém.
Jahodové trifle dáme chladit.