Vložil: | Gitulka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodové větrníky se šlehačkou:
100 g Hera (2 dílky na obalu)
| 1,5 hrnečků hladké mouky
| 250 ml vody
| 6 vajec
| 1 lžíce cukru krupice
| špetka soli
| Náplň:
| 500 ml Rama Cremefine ke šlehání
| 2 lžíce cukru krupice
| 50 ml jahodového topingu
| 250 g čerstvých jahod
| moučkový cukr na posípaní
Postup přípravy receptu Jahodové větrníky se šlehačkou:
Vodu, Heru, cukr a špetku soli přivedeme k bodu varu. Do vařící směsi nasypeme prosetou mouku a za důkladného míchání na ohni restujeme, až se hmota nelepí na vařečku. Po částečném zchladnutí do hmoty postupně zamícháme vejce. Mícháme tak dlouho, až vznikne hladká hustá hmota. Naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme tvary větrníků o velikosti asi 5 cm v průměru. Pečeme v elektrické troubě při 200°C asi 20 minut. Pokud chceme mít větrníčky hodně nadýchané, nesmíme troubu během pečení otevírat, aby neunikla pára, která se tam vytvoří během pečení. Šlehačkovou náplň připravíme vyšleháním smetany s přidáním cukru a polovinu šlehačky, ochutíme jahodovým topingem. Větrníky po upečení prokrojíme podélně na polovinu a naplníme vyšlehanou šlehačkou, nakrájenými jahodami a ochucenou jahodovou šlehačkou. Povrch přiklopíme druhou částí větrníku. Pocukrujeme a ozdobíme jahodou.
Fotky receptu Jahodové větrníky se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!