Použité suroviny receptu Jahodové želé s čerstvými jahodami:
300 g jahod+ 400 g k podávání
| 250 g přírodního cukru písek
| limetková šťáva na dochucení
| 20 g práškové želatiny
| 100 ml vody
| 200 ml smetany 33 % a více
| hrst lístků meduňky nebo máty
| kůra z limetky na ozdobu
Postup přípravy receptu Jahodové želé s čerstvými jahodami:
Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Jahody omyjeme, rozmixujeme, pocukrujeme, ochutíme limetkovou šťávou a necháme stát. Na mírném ohni zahřejeme a rozmícháme želatinu. Horkou ji vlijeme do umixovaných jahod s cukrem. Formičky vypláchneme vodou, na dno dáme želé a necháme ztuhnout. Do zbylé jahodové hmoty vmícháme ušlehanou smetanu. Jahodovou pěnou doplníme formičky a necháme v chladu ztuhnout. Formičky s želé vyklopíme a podáváme s jahodami, lístky máty a limetkovou kůrou.
Fotky receptu Jahodové želé s čerstvými jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!