Použité suroviny receptu Jahodovo-čokoládový koláč:
450 g jahod
| 250 ml smetany ke šlehání
| 100 ml mléka
| 220 g hladké mouky
| 30 g kakaa
| 200 g cukru krupice
| 2 lžíce moučkového cukru
| 2 lžíce nastrouhané čokolády na vaření
| 1 vanilkový cukr
| špetku soli
Postup přípravy receptu Jahodovo-čokoládový koláč:
V nádobě vyšelháme smetanu s mlékem a vanilkovým cukrem. Mouku prosátou s kakaem, solí a cukrem zalijeme smetanovou směsí. Všechny přísady důkladně promícháme. Kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme do ní těsto, které uhladíme. Omyté, stopek zbavené jahody přepůlíme, promícháme s moučkovým cukrem a rozložíme je na těsto, aby byly zhruba 1 cm od jeho okraje. V troubě předehřáté na 180 °C koláč pečeme zhruba 45 minut. Potom ho necháme úplně vychladnout a posypeme čokoládou. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Jahodovo-čokoládový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!