Postup přípravy receptu Jahodovo - jogurtové nanuky:
Jahody pečlivě umyjeme, zbavíme stopek a asi čtvrtinu oddělíme, odložíme stranou na později. Jahody můžeme nakrájet na drobné kousky. Zbylé celé jahody rozmixujeme se třemi čtvrtinami cukru dohladka. Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček na nanuky a necháme v mrazničce ztuhnout. Druhou polovinu rozmixovaných jahod smícháme s třetinou jogurtu, tuto směs přilijeme do formiček se ztuhlým krémem a opět necháme zamrazit. Do zbylého jogurtu vmícháme odložené jahody nakrájené nadrobno, doplníme zbytkem cukru. Opět doplníme formičky, zapícháme do nich dřívka a vše necháme zatuhnout. Před podáváním jogurtovo-jahodových nanuků necháme formičky povolit při pokojové teplotě, až poté opatrně vytáhneme.