Použité suroviny receptu Jahodovo-šlehačkové pokušení:
5 žloutků
| 5 lžic vody
| 180 g cukr
| 180 g polohrubá mouka
| 1/2 prášek do peč.
| 5 bílek
| 1/2l voda
| 1 jahodový pudink
| 1 jahodový vitacit
| 3 zakysaná smetana
| 1 šlehačka
| 3 vanilkový cukr
| jahody
Postup přípravy receptu Jahodovo-šlehačkové pokušení:
Žloutky ušleháme s horkou vodou a s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh z pěti bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Než nám korpus vychladne, připravíme si polevu z vody pudinku a vitacitu. Ušleháme krém ze šlehačky (nedáváme ztužovač), přidáme zakysané smetany, vanilkový cukr a jahody (sterilované nebo mražené). Tímto krémem potřeme upečený korpus, opatrně potřeme polevou a necháme vychladit. Dobrou chuť, moučník je osvěžující.
Fotky receptu Jahodovo-šlehačkové pokušení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!