Použité suroviny receptu Jahodový dezert s mascarpone:
500 g jahod
| 200 g jahodového džemu
| 4 lžíce jahodového likéru
| 1-2 lžíce citr. šťávy
| 200 g šlehačky
| 500 g tvarohu
| 250 g mascarpone
| 60 g sušenek
| 50 g cukru
| meduňka
Postup přípravy receptu Jahodový dezert s mascarpone:
Jahody rozkrájejte na čtvrtiny. Džem, likér a citrónovou šťávu smíchejte a promíchejte s jahodami. Smetanu ušlehejte a sušenky nalámejte na menší kousky.
Tvaroh s mascarpone a cukrem vymíchejte do hladka a smíchejte s ušlehanou smetanou.
Do šesti sklenic vrstvete na sebe jahody s džemem, sušenky a krém s mascarpone. Dejte do chladničky vychladit na 20 minut. Ozdobte lístky meduňky.
Fotky receptu Jahodový dezert s mascarpone:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!