120 g polohrubé mouky
| 60 g másla
| 60 g cukru
| 1 balení vanilkový cukr
| 4 g prášku do pečiva
| 30 ml mléka
| 0,5 kg jahod
| želatina (adekvátní množství na půl l vody,v případě prášku Dr. Oetker = 2 balíčky/24g)
| na vymazání tuk
| mleté očechy, mandle
Postup přípravy receptu Jahodový dort:
Formu vymažeme tukem a vysypeme mletými ořechy. Ušleháme těsto, nalijeme do formy a upečeme. Mezitím oddělíme 1 kg jahod a rozmixujeme je. Dřeň můžeme osladit (v tom případě musíme povařit rozmixované jahody s cukrem).
Druhý díl jahod (1/4 kg) nakrájíme asi na třetiny. Když je těsto upečené, potřeme ho jahodovou dření a necháme vychladnout. Poté poklademe nakrájenými jahodami a zalijeme želatinou. Jahodový dort necháme v lednici do druhého dne.
Fotky receptu Jahodový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!