Použité suroviny receptu Jahodový koláč s vaječným pudinkem:
5 ks vajec
| 250 g másla
| 250 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| špetka soli
| 250 g polohrubé mouky
| 1 krabička mléka
| 1 ks prášek do pečiva
| 1 kg jahod
| 1 balíček želatiny
| Na pudink:
| 1 litr mléka
| 3 vanilkové pudinky
| 2 sáčky červené želatiny
| 2 lžíce rumové tresti
Postup přípravy receptu Jahodový koláč s vaječným pudinkem:
Rozměklý tuk, moučkový cukr, sůl a vanilkový cukr třeme do pěny. Postupně vmícháme vejce a přilijeme mléko. Třeme tak dlouho, dokud nevznikne vláčná hmota. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v mírné troubě asi při 180°C po dobu 30 min. Na vychladlý koláč nalijeme pudink, nahoru položíme rozkrájené jahody a nakonec zalijeme želatinou. Jahodový koláč s vaječným pudinkem dáme vychladit.
Fotky receptu Jahodový koláč s vaječným pudinkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!