Postup přípravy receptu Jahodový nanuk s kefírem:
Pěkné jahody vložíme na síto, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a zbavíme stopek. Potom je umixujeme. Mezitím si uvaříme cukr s 5 lžícemi vody a necháme ho vychladnout. Poté přimícháme jahodový protlak, limetovou šťávu a kefír a nakonec vmícháme smetanu, kterou jsme mezitím ušlehali dotuha. Hmotou naplníme 4 formičky nebo kelímky z umělé hmoty a dáme je do mrazničky (kde necháme nejlépe přes noc). Předtím si však ještě ohlídáme okamžik, kdy začne hmota tuhnout a do každé porce vložíme dřevěné špachtličky. Druhý den vyjmeme z mrazáku, krátce ponoříme do horké vody, aby se zmrzlina dala lehce vyklopit. Můžeme servírovat.