Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jahodový páj

fotka Jahodový páj
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Jahodový páj:

200 g hladká mouka  | 100 g Hery  | 125 ml Rama Cremefine ke šlehání (smetana s 33% tuku)  | 50 g cukr moučka  | 1 žloutek  | špetka sůl  | 300 ml mléko  | 1 balíček vanilkový pudinkový prášek  | 100 g cukr krupice  | 250 g měkký tvaroh  | 2 balíčky vanilkový cukr  | 1 bílek  | 250 g jahody  | 1 balíček červené dortové želé

Postup přípravy receptu Jahodový páj:

Mouku prosejeme se špetkou soli a přidáme na malé kousky nakrájenou Heru, žloutek, cukr a Ramu Cremefine. Vše dohromady zpracujeme na hladké vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odležet. Pak rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím pájovou formu o průměru 30 cm. Povrch těsta propícháme vidličkou, položíme na něj alobal a zatížíme ho bílými fazolemi, aby těsto příliš nevyběhlo. Předpékáme při 200°C asi 15 minut. Mezitím uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý krém, který necháme za stálého míchání mírně vychladnout, pak vmícháme tvaroh smíchaný s bílkem a vanilkovým cukrem. Z předpečeného korpusu opatrně odstraníme alobal s fazolemi, nalijeme na něj tvarohovou náplň a dopečeme při 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout ve formě. Na vychladlý povrch páje rozložíme jahody nakrájené na plátky a potřeme dortovým želé připraveným podle návodu na obale. Necháme v chladničce odležet asi 2 hodiny.


Fotky receptu Jahodový páj:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jahodový páj
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !