Použité suroviny receptu Jahody a pěna z bílé čokolády:
1/2 kg jahod
| 2 lžíce medu
| dle chuti šťávu z citronu
| 500 ml smetany ke šlehání
| 150 g bílé čokolády nalámané na kousky
| 2 vejce
| 4 snítky máty
Postup přípravy receptu Jahody a pěna z bílé čokolády:
1. V hrnci uveďte do varu vodu. Čokoládu nasypte do misky, která se dá položit přes hrnec, a pak ji za stálého míchání rozpusťte – voda by měla vřít jen mírně, k rozpuštění čokolády stačí horká pára. Do čokolády by se neměla dostat ani kapka vody, aby se sladká hmota nesrazila. (Tip: čokoládu můžete rozpustit i v mikrovlnce; při výkonu na 75% to trvá dvě minuty. Po minutě promíchejte.) Tekutou čokoládu pak nechte trochu vychladnout.
2. Smetanu ušlehejte do tuha. V jiné nádobě rozšlehejte vejce, vlijte k nim čokoládu a důkladně prošlehejte. Postupně do směsi vetřete šlehačku a pak pěnu rozdělte do sklenek. Nechte aspoň hodinu v chladničce.
3. Před podáváním nakrájejte jahody na plátky a smíchejte s medem a citronovou šťávou i chemicky neošetřenou kůrou. Navršte do každé sklenky na čokoládovou pěnu a případně dozdobte bylinkami.
Fotky receptu Jahody a pěna z bílé čokolády:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!