Postup přípravy receptu Jahody s čerstvým tvarohem a pistáciemi:
Jahody omyjeme, necháme oschnout a nakrájíme na kolečka. Pistácie vyloupeme a nasekáme nadrobno. Citron oloupeme a rozdělíme na měsíčky, které zbavíme hořké kůžičky a nakrájíme nadrobno.
Želatinu necháme rozpustit v horké vodní lázni. Tvaroh s žervé smícháme s citronem, přidáme med a důkladně promícháme.
Želatinu vmícháme do tvarohové masy. Přidáme nakrájené jahody, menší část pistácií a pokrájený citron. Terrinu vysypeme pistáciemi, naplníme hmotou povrchu posypeme zbytkem pistácií. Necháme důkladně v chladu ztuhnout. Doba chladnutí se pohybuje okolo 4 hodin.
Hotový dezert potom na talíři nebo ve formě nakrájíme na plátky, které podáváme ozdobené jahodovými lístky.