Použité suroviny receptu Jarní francouzské jardiniére:
500 g mladé mrkve
| 500 g nových brambor
| 250 g čerstvého hrášku /můžeme nahradit mraženým nebo sterilovaným
| 3 malé cibule
| 1 lžíce hladké mouky
| 500 g šunky nebo slaniny
| 2 srdíčka hlávkového salátu
| 1 svazeček petrželky
| bobkový list
| větvička tymiánu nebo špetka sušeného
| sůl
Postup přípravy receptu Jarní francouzské jardiniére:
Ve větší nádobě, nejlépe litinové, necháme na másle zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu a lžíci mouky. Zalijeme asi 750 ml vody. Potom přidáme hrášek, rozebraná salátová srdíčka, na kolečka pokrájenou karotku a na větší kostky nakrájené brambory. Do Jardiniéry přidáme ještě jako \"bouquet garni\", tj. kytičku zelené petržele svázanou nití s bobkovým listem a větvičkou tymiánu. Všechno pomalu dusíme, až na dně hrnce zůstane jen troška dobré šťávy.
Přílohy:
Jardiniére připravenou z mladé jarní zeleniny můžeme podávat jako samostatné jídlo. Stejně upravená pozdní zelenina se dá využít pouze jako příloha k masům.
Fotky receptu Jarní francouzské jardiniére:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!