Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní topinky:
400 g čerstvého tenkého zeleného chřestu, nebo i bílého z konzervy
| 1 selský bílý chleba, nakrájený na 2cm tlusté krajíčky
| 60 g změklého másla
| 2 lžíce dijonské hořčice
| 560 g vařené, uzené, nebo pečené šunky, nakrájené na tlusté plátky
| čerstvě pomletý pepř
| 450 g Fontina sýru, nebo podobného, nastrouhaného, nebo nakrájeného na plátky
Postup přípravy receptu Jarní topinky:
Odstranit tuhý konec čerstvého chřestu a uvařit ho v osolené vodě po 3 min. Slít, opláchnout ho pod studenou vodou a osušit ho. Nakrájet na délku chlebů. Ogrilovat 8 krajíců chleba asi 15 cm pod grilem. Smíchat máslo s hořčicí a potřít tím chleby. Pomlet šunku na masovém mlýnku, nabo ji nasekat nadrobno a potřít jí chleby. Nahoru poskládat chřest, opepřit a navršit čepicí sýru. Vrátit topinky pod gril a znovu je ogrilovat, až se sýr rozpustí a dostane na okrajích nahnědlou barvu. Topinky podávat horké, jako příloha se hodí salát.
Fotky receptu Jarní topinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!