Postup přípravy receptu Játra se šalvějovou omáčkou:
Plátky jater krátce opláchneme, osušíme a přepůlíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Slaninu pokrájíme na krátké proužky. Játra obalíme v hladké mouce, přebytečnou mouku sklepeme. Ve velké pánvi zahřejeme přeškvařené máslo a játra na něm postupně při mírné teplotě po obou stranách 3 až 4 minuty opékáme. Čerstvou šalvěj opereme a lístky otrháme. Pár si jich odložíme na zdobení, zbytek jemně usekáme. Játra osolíme a udržujeme je na teplém místě. Ve výpeku z jater osmahneme cibuli se slaninou dozlatova, směs opepříme a přidáme k masu. Vypečenou šťávu rozředíme sherry, kyselou smetanou a mlékem. Při vyšší teplotě omáčku svaříme, až zhoustne. Nakonec ji osolíme, případně ještě opepříme a vmícháme šalvěj. Na každý talíř položíme dva plátky jater, cibulku se slaninou, lístky šalvěje a přelijeme trochou omáčky. Zbylou omáčku servírujeme zvlášť. K játrům znamenitě chutná bramborová kaše.