Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Játra se šalvějovou omáčkou

fotka Játra se šalvějovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Játra se šalvějovou omáčkou:

4 plátky telecích jater (přibližně po 150 g)  | 3 cibule  | 100 g anglické slaniny  |  pepř  |  sůl  | 1-2 lžíce mouky  | 3 polévkové lžíce přeškvařeného másla  | 4-5 snítek čerstvé šalvěje (případně 1 1/2 polévkové lžíce sušené)  | 2-3 polévkové lžíce suchého sherry nebo bílého vína  | 1 kelímek (150 g) kyselé smetany  | 1/8 litru mléka

Postup přípravy receptu Játra se šalvějovou omáčkou:

Plátky jater krátce opláchneme, osušíme a přepůlíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Slaninu pokrájíme na krátké proužky. Játra obalíme v hladké mouce, přebytečnou mouku sklepeme. Ve velké pánvi zahřejeme přeškvařené máslo a játra na něm postupně při mírné teplotě po obou stranách 3 až 4 minuty opékáme. Čerstvou šalvěj opereme a lístky otrháme. Pár si jich odložíme na zdobení, zbytek jemně usekáme. Játra osolíme a udržujeme je na teplém místě. Ve výpeku z jater osmahneme cibuli se slaninou dozlatova, směs opepříme a přidáme k masu. Vypečenou šťávu rozředíme sherry, kyselou smetanou a mlékem. Při vyšší teplotě omáčku svaříme, až zhoustne. Nakonec ji osolíme, případně ještě opepříme a vmícháme šalvěj. Na každý talíř položíme dva plátky jater, cibulku se slaninou, lístky šalvěje a přelijeme trochou omáčky. Zbylou omáčku servírujeme zvlášť. K játrům znamenitě chutná bramborová kaše.


Fotky receptu Játra se šalvějovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Játra se šalvějovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !