Použité suroviny receptu Játra v omáčce s těstovinami:
500 g drůbežích jater
| 1 cibule
| 600 g anglické slaniny
| 400 g loupaných rajčat v konzervě
| 200 ml smetany
| špetka majoránky a pepře
| 2 lžíce oleje
| 500 g širokých nudlí
| 1 lžíce solamylu
| 1 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Játra v omáčce s těstovinami:
Játra nakrájíme na kousky, osmažíme na oleji, opepříme a dáme na chvíli stranou.
Na pánev dáme nakrájenou cibuli a slaninu. Když zesklovatí, přidáme do pánve pokrájená rajčata, cukr, přilijeme smetanu a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Povaříme asi 3 minuty.
Játra vložíme zpátky do pánve a promícháme se směsí. Dochutíme majoránkou a solí. Nudle uvaříme v osolené vodě. Uvařené je upravíme na talíř, polijeme je omáčkou s játry a můžeme podávat.
Fotky receptu Játra v omáčce s těstovinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!