Použité suroviny receptu Jazyk s houbovou omáčkou:
1 kg hovězího jazyka
| 200 g kořenové zeleniny
| 100 g másla
| 80 g hladké mouky
| 250 g hříbků
| 150 g ogurtu nebo zakysané smetany
| sůl, kmín a mletý pepř
Postup přípravy receptu Jazyk s houbovou omáčkou:
Jazyk vložíme do vody, osolíme, přidáme koření a vaříme asi 2 hodiny. Pak přidáme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme. Po uvaření jazyk vyjmeme, ve studené vodě oloupeme a nakrájíme na plátky. Omáčku připravíme osmažením cibule na másle, zasypeme moukou a zalijeme vývarem z jazyka. Přidáme krájené kousky hub, dobře povaříme a vlijeme odvar ochucený jogurtem. Dále nevaříme. Plátky jazyka podáváme s omáčkou a bramborem.
Fotky receptu Jazyk s houbovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!