Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety s česnekovou omáčkou:
Česnek a cibuli oloupáme a nahrubo rozsekáme. V hrnci rozpustíme máslo a čenek s cibulí na něm za stálého míchání osmahneme, až zesklovatí. Přilijeme vývar, přidáme tymián a zakryté pokličkou 30 minut na malém ohni vaříme. Mezitím rozehřejeme gril nebo předehřejeme troubu. Jehněčí kotlety po obou stranách lehce potřeme olejem, pokapeme trochou citrónové šťávy a okořeníme špetkou mletého pepře. Položíme na horký rošt a na grilu nebo v troubě celkem 5 minut po každé straně grilujeme nebo pečeme. Povařený česnek s cibulí sejmeme z ohně, rozmixujeme nebo rozšleháme, ochutíme solí, pepřem a trochou kořeněného vína. Omáčku podáváme odděleně. Ke kotletám podáváme vařené brambory.