200 g mletého jehněčího masa
| 200 g čerstvého špenátu
| 100 g uzeného masa
| 50 g slaniny
| 4 rohlíky
| 150 ml mléka
| 1 cibule
| 2 lžíce krupice
| 4 vejce
| špetka muškátového květu
| sůl, pepř
| podle potřeby strouhanka
Postup přípravy receptu Jehněčí sekaná:
Proprané listy špenátu spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zalijeme je vlažným mlékem a necháme nasáknout. Slaninu a uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do mísy s rohlíky přidáme krupici, vejce, mleté jehněčí maso, uzené, slaninu, cibuli a špenát. Směs osolíme a opepříme a přidáme muškátový květ. Propracujeme. Připravenou hmotu zahustíme podle potřeby strouhankou a vymodelujeme z ní šišku. Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 - 50 minut.
Fotky receptu Jehněčí sekaná:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!