500 g jelení plece
| 2 lžíce červeného vína
| 2 lžíce oleje
| 1 malá cibule
| 50 g slaniny
| 20 g másla
| pepř
| sůl
| hladká mouka
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Jelení plec na slanině:
Očištěnou jelení plec svážeme bílou nití do tvaru válečku, pokapeme olejem a citronovou šťávou a uložíme nejméně na den do chladničky. Před přípravou maso osušíme, obalíme v mouce a vložíme do malého kastrolku. Pokryjeme je plátky cibule, potom tenkými plátky slaniny, zalijeme marinádou a upečeme v mírně vyhřáté troubě doměkka. Při pečení je podléváme vodou a poléváme šťávou. Podáváme s dušenou rýží a rybízovým kompotem.
Fotky receptu Jelení plec na slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!