Použité suroviny receptu Jelení steaky s ostružinami:
400 g jeleních kotlet nebo jiného vhodného kusu na minutkovou úpravu
| dle potřeby: olivový olej
| 150 g mražených ostružin
| 100 g smetany (na šlehání)
| dle chuti: kousek másla (velikosti vlašského ořechu)
| z půlky pomeranče šťáva
| 6 kuliček jalovce
| dle chuti: pepř a sůl
Postup přípravy receptu Jelení steaky s ostružinami:
Z masa nakrájíme cca 3 cm vysoké steaky. Naklepeme hřbetem ruky, z obou stran velmi lehce opepříme a osolíme a potřeme olivovým olejem. Na pánvi rozpálíme olivový olej a steaky opečeme, z každé strany cca 3 minuty. Maso vyndáme (výpek nebude skoro žádný, protože maso nemá skoro žádný tuk) a do pánve vložíme kousek másla, až se rozpustí. Vložíme rozmačkané kuličky jalovce, přidáme pomerančovou šťávu. Necháme prohřát, přidáme smetanu a rozmrazené ostružiny, na chviličku vložíme steaky a ihned podáváme.
Fotky receptu Jelení steaky s ostružinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!