140 g polohrubé mouky
| 75 g pšeničných klíčků
| 1/2 lžičky soli
| 60 g lískových oříšků
| 1 1/2 lžičky pr. do pečiva
| 125 g másla
| 1 vejce
| 100 g cukru
| 1 van. cukr
| 300 g banánů
| dle potřeby: tuk na vymazání
| dle potřeby: moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Jemné banánové bochánky:
Do mísy dáme mouku, pšeničné klíčky, lískové oříšky, prášek do pečiva, sůl a promícháme. Tuk, celé vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme elektrickými metlami do pěny. Banány oloupeme a vidličkou pečlivě rozmělníme.
Do vaječné hmoty přidáme banány a pak po částech zamícháme moučnou směs. Formičky na košíčky lehce vymastíme a do 3/4 naplníme těstem. V předehřáté troubě (200 °C) pečeme bochánky přibližně 15–20 minut.
Hotové bochánky vyndáme z trouby a ponecháme ještě 10 minut ve formičkách. Potom je vyklopíme a na mřížce necháme vychladnout. Před podáváním posypeme cukrem.
Fotky receptu Jemné banánové bochánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!