150 g nízkotučného tvarohu
| 80 g cukru
| 1 vejce
| špetka soli
| 6 lžic oleje
| 250 g polohr. mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 500 g švestek
| 250 g smetanového sýra
| 20 g másla
| 100 g cukru
| 1 lžíce solamylu
| 1 lžička mleté skořice
| 2 žloutky
| 50 g nasekaných mandlí
Postup přípravy receptu Jemné švestkové šátečky:
1. Měkký tvaroh vložíme do síta a necháme jej v něm 3 hodiny dobře okapat.
2. Pak jej ručním šlehačem rozmícháme s cukrem, vejcem a solí. Postupně zašleháme olej a nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva. Vzniklé hladké tvarohové těsto prohněteme a necháme zhruba 10 minut v klidu odpočinout.
3. Mezitím omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky švestky. Smetanový sýr utřeme s máslem, cukrem, solamylem, skořicí a žloutkem (sýrová směs).
4. Troubu předehřejem na 200 °C. Těsto znovu prohněteme a na pomoučené pracovní ploše je rozválíme na tenkou placku. Z ní vykrájíme čtverce 10 x 10cm. Přesuneme je na plech vyložený pečicím papírem a na každý čtverec dáme 1 lžíci sýrové směsi. Navrch rozdělíme švestky. Rohy ohrneme do středu a prsty je přitlačíme. Každý kousek potřeme žloutkem rozkvelaným nejlépe v kondenzovaném mléce, posypeme jej sekanými mandlemi a šátečky dáme 15 - 20 minut péct.
Fotky receptu Jemné švestkové šátečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!