Použité suroviny receptu Jemný vanilkový krém s ovocem:
Ovocný krém:
| 250 g ostružin nebo jiného drobného ovoce
| 125 g měkkého tvarohu
| 150 ml smetany ke šlehání
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžíce cukru krupice
| Vanilkový krém:
| 300 ml studeného mléka
| 100 ml smetany ke šlehání
| 1 balení Créme Olé vanilka
| 125 g měkkého tvarohu
| 50 ml mléka
| 1-2 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Jemný vanilkový krém s ovocem:
1. Ovocný krém: Několik kusů ovoce si odložíme stranou na zdobení. Zbylou část ovoce rozmačkáme, přecedíme přes síto a vymícháme společně s tvarohem v hladkou směs. Smetanu vyšleháme s vanilínovým cukrem a zlehka vmícháme do tvarohu s ovocem. Ovocný krém dochutíme 1 lžící cukru.
2. Vanilkový krém: 300 ml studeného mléka, smetanu a Créme Olé (připravený podle návodu) dáme do vyšší nádoby. Ručním šlehačem rozmícháme nejprve na nejnižším stupni, pak krátce asi 3 minuty na vyšším stupni tak, aby vznikl krém. Tvaroh vymícháme s mlékem a přidáme do vanilkového krému. Dochutíme cukrem.
3. Ovocným a vanilkovým krémem střídavě naplníme skleněné poháry a dozdobíme ovocem. Podáváme chlazené.
Fotky receptu Jemný vanilkový krém s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!