Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Jihoamerický koláč:
Těsto: 500 g mouky
| 0,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
| 2 vejce
| 2 lžíce mléka
| sůl
| 200 g Hery
| 1 vejce na potření
| tuk na pekáč a mouka na vál
| Náplň: 2 lžíce oleje
| 2 cibule
| 250 g mletého masa
| 2 stroužky česneku
| 1 zelená a 1 červená paprika
| 1 sterilovaná okurka
| 2 vařená vejce
| podle chuti: mletá sladká i pálivá paprika, pepř, majoránka, dobromysl, sůl
Postup přípravy receptu Jihoamerický koláč:
Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme rozstrouhanou nebo rozsekanou heru, vejce, sůl a mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme ho v chladničce chvíli odpočinout a mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme maso, opečeme a vmícháme nadrobno nakrájený česnek, papriky, okurku, vařená vejce a koření. Promícháme a použijeme k naplnění. Těsto rozválíme do vymazaného pekáčku tak, aby okraje byly trochu zvednuté. Pak rozprostřeme náplň, okraje potřeme vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Fotky receptu Jihoamerický koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!