500 g listkového těsta
| 5 vajec
| 200 g cukru moučky
| 4 lžíce polohrubé mouky
| 80 g mletých ořechů
| 1 prášek do pečiva
| 500 ml mléka
| 6 lžic hladké mouky
| 150 g krystalového cukru
| 1 vanilka
| 250 g másla
Postup přípravy receptu Jihoslovanské řezy:
Těsto rozpůlíme a vyválíme 2 pláty, přendáme na plech a upečeme.
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy, nakonec sníh z bílků. Těsto přelijeme na plech s pečícím papírem a upečeme.
V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr moučkový a vanilkový a uvaříme hustou kaši. Do vychlazené všleháme máslo. Polovinu krému natřeme na plát listkového těsta, na krém položíme piškotové těsto a potřeme druhou polovinou krému. Přikryjeme druhým plátem listkového těsta a posypeme cukrem.
Fotky receptu Jihoslovanské řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!