Postup přípravy receptu Jogurtová zmrzlina s červeným vínem:
Lesní ovoce rozmixujeme na hladké pyré a protlačíme sítem, abychom z něj odstranili semínka. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s jogurtem a zamícháme do ovocného pyré. Víno nalijeme do žáruvzdorné misky a nasypeme do něj želatinu, směs necháme 5 minut stát, potom misku postavíme nad vroucí vodu a želatinu necháme rozpustit. Roztok za stálého míchání vlijeme do ovocného pyré. Vzniklou hmotu uložíme na 2 hodiny do mrazáku. Z bílku ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi, kterou vyndáme z mrazáku. Hmotu vrátíme do mrazáku a mrazíme ještě 2 hodiny. Hotovou zmrzlinu servírujeme v pohárech ozdobených ovocem.
Fotky receptu Jogurtová zmrzlina s červeným vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!