Postup přípravy receptu Jogurtové chlebánky:
Do mísy přesijeme obě mouky (přesijeme proto, aby se mouka provzdušnila). Přidáme droždí, kysanou smetanu, sůl a vajíčka, zalijeme mlékem a vařečkou nebo mixérem vyhnětáme nelepivé těsto. Dáme je do velkého mikrotenového sáčku, který jen lehce zatočíme a dáme do lednice kynout do druhého dne. Je vhodné sáček s těstem postavit do mísy, protože těsto hodně zvětší svůj objem. Tohle těsto v lednici vydrží pět až sedum dní, takže každý den odebereme jen potřebné množství a upečeme si jen tolik, kolik spotřebujeme.
Druhý den vyjmeme těsto z lednice a pomoučenýma rukama z něj vykoulíme bochánky, které položíme na vymoučený plech.
Povrch bochánků potřeme vodou...a posypeme celým kmínem, sezamovými semínky, mákem, sýrem, solí nebo prostě tím, na co máme chuť.
Necháme rozehřát troubu na 200°C a mezitím nám bochánky ještě trochu nakynou. Vložíme je do trouby a pečeme 10 minut, po této době stáhneme teplotu na 180°C. Na dno trouby vložíme malý kastrůlek s vodou, aby se těsto nevysušovalo a bylo kypré.
Přibližně po dalších 50 minutách jsou bochánky upečené dozlatova a je čas je vytáhnout z trouby.
Necháme vychladit a máme fantastickou pochoutku, čerstvou každý den.
Dobrou chuť! A ať se jdou prodejny pečiva VYCPAT!!!