Postup přípravy receptu Jogurtový koláč s rybízem a malinami:
Žloutky šleháme s cukrem, dokud krém nezesvětlá a nezhoustne. Poté vmícháme mouku, jogurt, nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Opět důkladně prošleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem dortovou formu a vlijeme do ní těsto. Pečeme 50 až 60 minut v troubě rozehřáté na 180°C, dokud povrch kkoláče lehce nezhnědne.
Rabízový sirup na polití: svaříme 0,5 dl vody se 4 lžícemi cukru a 100 g rozmačkaných kuliček rybízu. Necháme vychladnout. Sirup servírujeme s koláčem tak, aby si mohl každý sám polít svou porci.