Použité suroviny receptu Jogurtový krém s třešňovou omáčkou:
1 plátek bílé želatiny
| 100 g netučného jogurtu
| 75g margarínu se sníženým obsahem cholesterolu
| 1 lžíce citronové šťávy
| 20 g cukru
| 1/2 zarovnané lžičky mleté skořice
| 150 g třešní
| 1 lžička škrobu
| meduňka ke zdobení
Postup přípravy receptu Jogurtový krém s třešňovou omáčkou:
Želatinu ponořenou do studené vody máčíme asi 5 min. Jogurt s margarínem ušleháme do krému. Želatinu vymačkáme, vmícháme citronovou šťávu a rozpouštíme za stálého míchání v kastrolku. Trochu vychladlou ji s cukrem a skořicí zamícháme do jogurtového krému. Hmotu naplníme do dvou pudinkových formiček vypláchnutých studenou vodou a postavíme asi na 2 hodiny do chladu. Třešně s trochou šťávy ohřejeme. Škrob rozmícháme v 1 lžíci studené třešňové šťávy a zahustíme jím kompot.Jogurtový krém překlopíme na dezertní talířky. Podáváme se studenou nebo teplou třešňovou omáčkou.
Fotky receptu Jogurtový krém s třešňovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!