Vložil: | veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jogurtový pudink:
500 ml čerstvého bílého jogurtu
| 15 g mleté želatiny
| 90 g moučkového cukru
| šťáva z 1/2 citrónu
| 2 lžíce rozinek
| 2 lžíce kandovaného ovoce
| 1 sklenička smetany ke šlehání
| 1 sáček ztužovače šlehačky
| ovoce na ozdobu
Postup přípravy receptu Jogurtový pudink:
Želatinu rozmícháme s moučkovým cukrem a se třemi lžícemi vody a za stálého míchání ji rozpustíme nad nádobkou s horkou vodou. Jogurt promícháme s citrónovou šťávou, přebranými a propláchnutými rozinkami a nakrájeným kandovaným ovocem, potom s teplou želatinovou směsí a necháme stát v chladničce. Když hmota začne po obvodu rosolovatět, nalijeme ji do hlubší kovové misky vypláchnuté vodou a necháme ji ztuhnout v chladničce. Před podáváním misku namočíme na chvíli do horké vody, lehce jí zatřeseme a vyklopíme na podložený rovný talíř nebo mísu. Ozdobíme smetanou ušlehanou se ztužovačem a ovocem.
Fotky receptu Jogurtový pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!